Tietoja messuista

Virtuaaliset järjestömessut järjestetään esimmäisen kerran 2.-3.3.2021!

Messujen suojelijana ja 2.3.2021 klo 10.00-11.00 pidettävän avaustilaisuuden avauspuheenvuoron pitäjänä toimii sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Katso avaustilaisuuden ohjelma täältä.

Ohjeet osallisuutta ja hyvinvointia tukevien virtuaalisten järjestömessujen kävijöille:

 • Maksuttomat valtakunnalliset Järjestömessut pidetään ensimmäistä kertaa virtuaalisessa muodossa, ja tarvitset osallistumiseen vain toimivan Internet-yhteyden.
 • Messuilla on yli 130 eri tilaisuutta ja yli 50 näytteilleasettajaa esittelemässä  omaa toimintaansa, jakamassa materiaalia, luennoimassa tai järjestämässä keskustelutilaisuuksia tai työpajoja ajankohtaisista asioista. 
 • Tutustu rauhassa tarjontaamme, ja valitse itseäsi kiinnostavat tilaisuudet. 
 • Tule ajoissa paikalle live –tilaisuuksiin tai perehdy muuhun kiinnostavaan materiaalin. Sivuja ei päivitetä messujen jälkeen. 
 • Järjestömessut.fi -sivusto ja sen ylläpitäjät  tarjoavat alustan tiedon välittämiseen. Huomioithan, että siirryt tapahtumasivuilta ohjelmalinkkien kautta järjestöjen omille eli kolmansien osapuolten nettisivuille tai etäkokoukseen (esim. MS Teams tai Zoom).
 • Kohtelethan muita osallistujia kohteliaasti, kunnioittavasti ja syrjimättömästi. 
 • Kunkin tapahtuman järjestäjä vastaa itse tuottamastaan sisällöstä. Järjestömessut -tiimi ei toimi yksittäisten tapahtumien moderaattoreina. 
 • Tekniset ohjeet (käytettävä alusta, ohjeistus mikin ja videon käytöstä. ym.) löytyvät kunkin tapahtuman alta. 
 • Riippuen alustasta (esim. Teams, Zoom), jolla sisältö toteutetaan, tapahtumissa voi olla osallistujamäärien rajoituksia, liitythän siis haluamaasi tapahtumaan ajoissa. Huomioi, että käyttäjänimesi voi näkyä muille osallistujille.
 • Otamme vastaan palautetta henkilökohtaisesta messukokemuksestasi sivuiltamme löytyvällä palautelomakkeella. Palauteosion löydät täältä.
 • Somessa virtuaalisista järjestömessuista voit käyttää tunnistetta #virtuaalisetjarjestomessut
 • Tavataan linjoilla!

T. Virtuaalisten järjestömessujen tiimi (VALPAS 2 -, Hyvää Huomista! – ja High Five -hankkeet)

Katso mukana olevat järjestöt täältä.

INFO

Mikä? Virtuaaliset järjestömessut on järjestöjen itsensä toteuttama kaksipäiväinen tapahtuma, jossa jokainen tuottaa ohjelmaa itse. Yksittäiset ohjelmat koostetaan yhteen päivämäärän ja kellonajan mukaan osoitteessa www.jarjestomessut.fi ja ne muodostavat virtuaalisesti toteutettavat hyvinvointia ja osallisuutta tukevat järjestömessut. Mukaan mahtuvat yhtä lailla niin pienet kuin suuret, alueellisesti toimivat ja valtakunnalliset järjestöt. Poliittisesti sitoutumattomat messut ovat kaikille avoimet ja maksuttomat.

Missä ja milloin? Virtuaaliset järjestömessut toteutetaan verkossa näillä sivuilla, osoitteessa www.jarjestomessut.fi. Avaustilaisuus järjestetään tiistaina 2.3. klo 10-11. Varsinainen ohjelma toteutetaan 2.-3.3.2021.

Kenelle? Virtuaaliset järjestömessut ovat paikasta riippumattomat, maksuttomat ja kaikille avoimet järjestömessut. Järjestömessuille messuvieraiksi ovat tervetulleita niin kuntien ja valtion työntekijät, päättäjät, järjestöt, yksityisen sektorin toimijat ja yhtä lailla kuntalaisetkin eli kaikki, joita järjestöjen toiminta ja mahdollisuudet kiinnostavat.

Miten osallistuminen tapahtuu? Messuvieraat voivat valita, mihin ohjelmaan osallistuvat. Varsinainen osallistuminen tapahtuu päivän mukaan 2.3. ohjelma sekä 3.3. ohjelma -sivuilta aikatauluun rakennettujen linkkien avulla. Osallistuminen voi vaatia ennakkoilmoittautumista, mikä ilmoitetaan ohjelma-aikataulussa. Nettisivuille avautuvien tapahtumakuvausten perusteella osallistujat voivat valita valitsemansa ohjelman, ja osallistua vaikka työn lomassa tai omalta kotisohvalta.

Kuka messut järjestää? Virtuaaliset järjestömessut järjestävät Lapin alueella osallisuutta lisäävät hankkeet: High Five, Hyvää huomista! sekä VALPAS 2. ESR-rahoitteisten hankkeitten taustaorganisaatioina toimivat Itä-Lapin kuntayhtymä, Ranuan kunta ja Nuorten Ystävät ry. Lue lisää Järjestäjät-sivulta.

..

Järjestöille

Millaista järjestöjen tuottama ohjelma voi olla? Ohjelma voi järjestön halusta ja resursseista riippuen olla esimerkiksi:

 • toiminnan esittely reaaliajassa
 • toiminnan esittely videon avulla
 • asiantuntijaseminaareja
 • tietoiskuja
 • vuorovaikutteisia keskustelutilaisuuksia

Virtuaalimessut kestävät kaksi päivää, joten ihan ensimmäiseksi valitse ohjelmasta sopiva aika esityksellenne. Seuraavaksi miettikää, mitä aihetta haluatte esitellä ja millä välineellä sen toteutatte. Haluatteko ennakkoilmoittautumisen tapahtumaan?Työkaluina voi käyttää esimerkiksi Teamsia tai Zoomia. Huomioikaa, mikäli osallistujia voi olla vain rajallinen määrä. Voitte pitää esittelyn reaaliaikaisesti tai videolla tai sähköisellä esitteellä, joka linkitetään www.jarjestomessut.fi-verkkosivulle. Voitte myös halutessanne järjestää esimerkiksi asiantuntijaseminaareja, tietoiskuja tai muuta virtuaalisesti toteutettavaa kaikille avointa ohjelmaa. Te järjestönä vastaatte oman tapahtuman toteuttamisesta tekemänne ilmoituksen mukaisesti. Mikäli olette estyneitä toteuttamasta tapahtumaanne ilmoituksen mukaisesti, tulee peruutus tehdä ensi tilassa.

Avaustilaisuus

Järjestömessujen virallinen avaus pidetään tiistaina 2.3.2021 klo 10–11, ja tuolloin ei järjestetä muita tapahtumia.

Messujen avaustilaisuus on suunnattu erityisesti järjestöille ja kaikille, joita järjestöjen rooli osallisuuden ja hyvinvoinnin lisääjänä kiinnostaa. Avaustilaisuuden avauspuheenvuoron pitää sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Muita puhujia ovat Riitta Kittilä (SOSTE), Ilpo Tapaninen (Pohjois-Pohjanmaan liitto) ja Veli-Matti Ahtiainen (Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys). Tilaisuuden ohjelma ja aikataulu on nähtävissä täältä.

Ilmoittaudu 14.2.2021 mennessä

Järjestöt voivat ilmoittutua näytteilleasettajiksi 14.2.2021 mennessä. Mukaan pääsee täyttämällä ilmoittautumiskyselyn. Kun ohjelma on julkaistu, tarkista tapahtumasi tiedot sivustolta. 

Tapahtuman markkinointi

Messuvieraiden lukumäärä voi vaihdella tapahtumakohtaisesti, mutta mitä tehokkaammin järjestömessuista tiedotetaan omissa verkostoissa, sen paremmin ihmiset löytävät messuille. Ohjelman julkaisun jälkeen muista jakaa tapahtumasi ja nämä verkkosivustot omilla kanavillasi.

Yhteys

Mikäli tarvitset vielä lisätietoja, tilaa messuinfopaketti osoitteesta sanna.laine(at)nuortenystavat.fi tai soita 044 5512 408 / Sanna Laine.

Hyvinvointia ja osallisuutta lisäävien Virtuaalisten järjestömessujen järjestämisessä, toteuttamisessa ja osallistumisessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta. Järjestäjät eivät vastaa ilmoittajan tietojen oikeellisuudesta ja kaikki oikeudet pidätetään.