Medialle

Tiedote 16.2.2021

Osallisuutta ja hyvinvointia lisäävät Virtuaaliset järjestömessut järjestetään ensimmäistä kertaa maaliskuun alussa – mukana yli 50 näytteilleasettajaa ja 130 tapahtumaa 

Suomessa ensimmäistä kertaa toteutettavat osallisuutta ja hyvinvointia lisäävät Virtuaaliset järjestömessut järjestetään 2.–3. maaliskuuta 2021. Järjestäjien yhteisenä tavoitteena on lisätä osallisuutta ihmisten arkeen.  Virtuaalimessujen avulla halutaan nostaa esille järjestöjen rooli osallisuuden lisääjinä. 

Kokonaisuudessaan messut ovat sarja yksittäisiä, järjestöjen tuottamia tapahtumia, luentoja, työpajoja tai videoita. Virtuaalisilla järjestömessuilla tullaan kuulemaan erilaisia asiantuntija- ja kokemuspuheenvuoroja. Teemat, kuten tukiperhetyö, kansainvälinen vapaaehtoistyö, seksuaalikasvatus, vanhemmuus ja päihteet, kiusaaminen koulussa tai töissä sekä työllisyyden hoito, näkyvät messuohjelmassa. 

Virtuaalimessut ovat sekä järjestäjille että vieraille avoimet ja maksuttomat. Messujen suojelijana ja avaustilaisuuden puheenvuoron pitäjänä toimii sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Ohjelma aikatauluineen nousee ennen tapahtumaa järjestömessujen nettisivuille osoitteessa www.jarjestomessut.fi. Osallistuminen tapahtuu valitun ohjelmalinkin kautta. Mukana on yli 50 erilaista valtakunnallisesti tai paikallisesti toimivaa järjestöä. Messuohjelma tarjoilee kahden päivän aikana yli 130 virtuaalista tapahtumaa.

– Monipuolinen messuohjelma tuo esiin järjestöjen laadukkaan ja vaikuttavan työn osallisuuden mahdollistajina. Olemme saaneet jo paljon positiivista palautetta siitä, että kaiken kokoisilla ja erilaisilla järjestöillä on mahdollisuus päästä esille fyysisestä sijainnista riippumatta. Korona-aikaan tällainen tarve on selkeästi korostunut, ja virtuaalisille järjestömessuille toivotaan myös vahvasti jatkoa, projektipäällikkö Sanna Laine Nuorten Ystävät ry:stä kertoo.

Messut näyttävät järjestökentän moninaisen roolin niin viranomaistyön, päätöksenteon, ihmisen elämän ja hyvinvoinnin sekä vapaa-ajan tukena. 

Virtuaalisten järjestömessujen järjestelyissä ovat mukana Nuorten Ystävät ry:n VALPAS 2, Itä-Lapin kuntayhtymän High Five sekä Ranuan kunnan Hyvää huomista! -hankkeet. Virtuaaliset järjestömessut toteutetaan 2.-3.3.2021 osoitteessa www.jarjestomessut.fi.

Lista mukana olevista järjestöistä nähtävillä täällä:
http://www.jarjestomessut.fi/2021/02/16/jarjestomessuilla-yli-50-naytteilleasettajaa-ja-yli-130-tapahtumaa/ 

Osallistu mediatilaisuuteen
Virtuaalinen mediatilaisuus (Teams) pidetään ennen tapahtuman alkua 2.3. klo 8.15.-8.45. Pyydä linkki tarvittaessa: sanna.laine@nuortenystavat.fi.


Lisätiedot:

Sanna Laine
Projektipäällikkö 
VALPAS 2 -hanke / Nuorten Ystävät
sanna.laine@nuortenystavat.fi
+358 44 5512 408