Tietoja messuista järjestöille

Osallistu Pohjois-Pohjanmaan virtuaalisille järjestömessuille 9.–10. marraskuuta!

Ohjelman ilmoittaminen järjestömessuille on päättynyt.
Järjestönne tai yhdistyksenne ohjelman ilmoittaminen mukaan messuille tapahtuu Ihimiset.fi tai Toimeksi.fi -palvelussa viimeistään 29.10.2021.
Tutustu ohjeisiin näiltä sivuilta.

Messuohjelmaa päivitetään lokakuun alussa ja tasaisin väliajoin Ohjelma-sivulle sekä ihimiset.fi ja toimeksi.fi -palvelualustoille.

INFO

Mikä? Pohjois-Pohjanmaan virtuaaliset järjestömessut ovat jatkumoa maaliskuussa 2021 ensimmäistä kertaa järjestetyille valtakunnallisille virtuaalisille järjestömessuille. Kun vastuu sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä siirtyy vuoden 2023 alussa kunnilta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle, myös järjestöjen ja yhdistysten yhteistyökumppanit ja yhteistyön toimintatavat muuttuvat. Tällä kertaa järjestömessut onkin suunnattu erityisesti Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan nykyisille ja tuleville ammattilaisille sekä kunnanvaltuutetuille ja aluevaltuustoehdokkaille, mutta kokonaan verkossa toteutettavaan ohjelmaan voi osallistua kuka tahansa omalta laitteeltaan.

Järjestömessuilla tuodaan esille järjestöjen erilaisia rooleja mm. ihmisten osallisuuden lisäämisessä, hyvinvoinnin ja terveyden tukemisessa sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoina. Messut toteutetaan yhdessä. Olittepa pieni tai suuri, valtakunnallinen, alueellinen tai paikallinen järjestö tai yhdistys, olette tervetulleita tuottamaan omaa ohjelmaa messuille. Valitsette siis itse, millä tavalla tuotte esille toimintaanne ja teille tärkeitä asioita.

Missä ja milloin? Virtuaaliset järjestömessut toteutetaan verkossa näillä sivuilla, osoitteessa www.jarjestomessut.fi 9.–10.11.2021.

Kenelle? Virtuaaliset järjestömessut suunnattu tällä kertaa erityisesti Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan nykyisille ja tuleville ammattilaisille sekä kunnanvaltuutetuille ja aluevaltuustoehdokkaille, mutta kokonaan verkossa toteutettavaan ohjelmaan voi osallistua kuka tahansa omalta laitteeltaan.

Kuka messut järjestää? Nuorten Ystävät ry ja POPsote-hanke/Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri toteuttavat Pohjois-Pohjanmaan virtuaaliset järjestömessut yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen, Koillisen Kumppanit -hankkeen/Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n, ALVA-verkoston/Raudaskylän Kristillisen Opiston sekä Raahen Kansalaistalo Jyty ry:n kanssa.

TIETOPAKETTI JÄRJESTÖILLE

AIKATAULU

Ohjelman selkeyden tueksi messuilla on tietty aikataulu:

tiistaina 9. marraskuuta 2021

 • Klo 8.30–11.30 Valtakunnallisten ja maakunnallisten järjestötoimintojen esittelyjä (esim. puhelin-, chat- ja etäpalvelut sekä verkossa tapahtuva toiminta)
 • Klo 12–15 Sote-ammattilaisille suunnattujen koulutusten ja moniammatillisen yhteistyön hyvien käytäntöjen esittelyjä sekä verkostoitumistilaisuuksia
 • Klo 15.30–18.00 Paikallisyhdistysten toimintojen esittelyjä (esim. ystävä- ja tukihenkilötoiminta, vertaistukitoiminta, harraste- ja virkistystoiminta, vapaaehtoistoiminta sekä verkossa tapahtuva toiminta)

keskiviikkona 10. marraskuuta 2021

 • Klo 8.30–11.30 Paikallisyhdistysten toimintojen esittelyjä (esim. ystävä- ja tukihenkilötoiminta, vertaistukitoiminta, harraste- ja virkistystoiminta, vapaaehtoistoiminta sekä verkossa tapahtuva toiminta)
 • Klo 12–15 Kokemustoimijatarinoita ja -porinoita sote-ammattilaisille ja kokemustoimijoille
 • Klo 15.30–18.00 Paikallisyhdistysten toimintojen esittelyjä (esim. ystävä- ja tukihenkilötoiminta, vertaistukitoiminta, harraste- ja virkistystoiminta, vapaaehtoistoiminta sekä verkossa tapahtuva toiminta)

Valitsettehan oman tilaisuutenne ajankohdan tämän yhteisen aikataulun mukaisesti. Samaan aikaan voi toteutua useita esittelyjä/tilaisuuksia, eikä teidän tarvitse tietää, mitä muuta ohjelmaa samalle ajankohdalle on suunnitteilla.

.

Mikäli tarvitsette apua tilaisuutenne sisällön ja toteutuksen miettimiseen, otattehan yhteyttä alueenne yhteyshenkilöön, jonka tiedot löydät tämän sivun lopusta.

NÄIN VIESTIT JÄRJESTÖMESSUISTA

Messut ovat maksuttomat ja kaikille avoimet. Jotta saisimme messuille mahdollisimman paljon kävijöitä, kerrottehan tapahtumasta omille yhteistyökumppaneillenne sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä oman alueenne kunnanvaltuutetuille sekä aluevaltuustoehdokkaille. Tapahtumasta saa mielellään viestiä myös muille järjestönne/yhdistyksenne kohderyhmille, asiakkaille sekä sidosryhmille.

Viestinnässä toivomme teidän hyödyntävän yhteisiä viestintämateriaaleja, joihin voit tarvittaessa lisätä oman logosi. Viestintämateriaalit voit ladata täältä.

Tapahtumasta käytetään sosiaalisessa mediassa yhteistä aihetunnistetta #POPjärjestömessut2021.
Nuorten Ystävät ry luo järjestömessuille myös oman Facebook-tapahtumansa. Seuraa some-kanaviamme!

OHJELMAMUODOT

Ohjelman ideoimisen tueksi tarjolla on muutamia ohjelmamuotoja, joista voitte valita:

Toimintojen ja koulutusten esittelyt:

 • Järjestön/yhdistyksen tietyn toiminnan/toimintakokonaisuuden esittely 15 min
 • Järjestön/yhdistyksen tietyn toiminnan/toimintakokonaisuuden esittely, sisältää yhdistyksen perusesittelyn 20 min
 • Järjestön/yhdistyksen tietyn toiminnan/toimintakokonaisuuden esittely, sisältää kokemustoimijan kokemuksen toimintaan osallistumisesta 30 min
 • Järjestön/yhdistyksen sote-ammattilaisille tarjoaman koulutuksen/tarjoamien koulutusten esittely, sisältää lyhyen verkostoitumishetken 45 min
 • Esittelyvideot 1–15 min

  Kokemusosaaminen ja verkostoituminen:
 • Järjestön/yhdistyksen kokemustoimijan kokemustarina 20–30 min
 • Järjestön/yhdistyksen kokemustoimijan kokemustarina, sisältää ajan keskustelulle 40–45 min
 • Kokemustarinavideot 1–15 min
 • Järjestön/yhdistyksen ja julkisen sektorin yhteistyöhön liittyvien hyvien käytäntöjen esittely, sisältää lyhyen verkostoitumishetken 45 min
 • Verkostoitumistilaisuus sote-ammattilaisille ja/tai kunnanvaltuutetuille ja aluevaltuustoehdokkaille sekä järjestölle/järjestöille tiettyyn teemaan liittyen 1 h

ILMOITTAUTUMINEN – ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Alla olevien kuvapainikkeiden kautta voi siirtyä palvelualustoille ilmoittamaan oman tilaisuutenne mukaan virtuaalisille järjestömessuille:

Ilmoittakaa järjestönne/yhdistyksenne ohjelma mukaan messuille Ihimiset.fi tai Toimeksi.fi -palvelussa viimeistään 29.10.2021.

Löydä paikkasi:

 • Jos toimit Pohjois-Pohjanmaalla, mene osoitteeseen ihimiset.fi
 • Jos olet valtakunnallinen toimija, mene osoitteeseen toimeksi.fi

Yhdistyksen toiminnan, kokemusosaamisen, koulutusten ja verkostoitumistilaisuuksien ilmoittaminen:

 • Täytä Tapahtumat-lomake ja päivämäärän 9.11. tai 10.11. valittuasi lisää tapahtumallesi myös kellonaika.
 • Mikäli ennakkoilmoittautumista ei ole, laita osallistumislinkki tapahtumailmoitukseen.

TÄRKEÄÄ! Muistattehan valita asiasanaksi ”POPjärjestömessut2021” Luokittelut-välilehdellä, sillä vain toimimalla niin oma tilaisuutenne tulee näkyviin virtuaalisten järjestömessujen ohjelmassa.

Ihimiset.fi- ja Toimeksi.fi -palveluissa voi ilmoittaa myös järjestön omaa, jatkuvaa toimintaa. Jos haluat ilmoittaa/esitellä tällaista toimintaa, se tehdään Toiminta-lomakkeella.

MITEN TOIMEKSI.FI TAI IHIMISET.FI-PALVELUUN REKISTERÖIDYTÄÄN?

Tukea palvelun käyttöönottoon sekä tapahtumien ilmoittamiseen saa Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteestä.

TILAISUUDEN JÄRJESTÄMINEN

Voitte toteuttaa tilaisuuden esimerkiksi Teamsin, Zoomin tai Meetin avulla. Jokainen järjestö/yhdistys vastaa itse oman tilaisuutensa internetturvallisesta toteuttamisesta ja järjestämisestä. Huolehtikaa, että tilaisuudessanne on omasta takaa tarpeeksi moderaattoreita, järjestäjät eivät toimi yksittäisen tapahtuman moderaattorina. Moderaattorilla tarkoitetaan internetissä käytävän keskustelun tai tapahtuman asiallisuutta valvovaa henkilöä, joka toimii ylläpitäjän apulaisena. Tarvittaessa moderaattori voi sensuroida keskustelijan puheenvuoroa tai vaikka poistaa henkilön Teamsista, Zoomista tai Meetistä. Vaikka uskomme, että tapahtuma toteutuu hyvässä hengessä, kannattaa perehtyä kaiken varalta esimerkiksi SOSTEn digitaalisen tapahtuman tietoturvavinkkeihin, katso video.

TARVITSETKO APUA?

Pohjois-Pohjanmaan virtuaalisten järjestömessujen järjestäjiltä saatte apua oman tilaisuutenne sisällön ja toteutuksen miettimisessä seuraavasti:

Valtakunnalliset järjestöt:
Lassi Kangasluoma, lassi.kangasluoma@nuortenystavat.fi, Nuorten Ystävät ry

Järjestöt ja yhdistykset Kuusamossa ja Taivalkoskella:
Virpi Kilpijärvi, virpi.kilpijarvi@koillisenkumppanit.fi ja Lumi Törmä lumi.torma@koillisenkumppanit.fi, Koillisen Kumppanit -hanke/Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry

Järjestöt ja yhdistykset Oulussa sekä Lakeuden ja Oulunkaaren kunnissa:
info@kumppanuuskeskus.fi, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Järjestöt ja yhdistykset Rannikon alueen kunnissa:
Sari Havela-Hiitola, sari.havela-hiitola@jytyry.fi, Raahen Kansalaistaloyhdistys Jyty ry

Järjestöt ja yhdistykset Oulun eteläisen alueen kunnissa:
Anitta Anunti, anitta.anunti@rko.fi, ALVA-verkosto/Raudaskylän Kristillinen Opisto

Oulun yliopistollisessa sairaalassa toimivat järjestöt ja yhdistykset:
Terhi Niemelä, terhi.niemela@ppsotu.fi, OLKA-toiminta/ Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Tapahtuman viestinnästä (verkkosivut, someviestintä, tiedotteet) vastaa Niina Ristolainen ja Venla Tuohino, viestinta@nuortenystavat.fi, Nuorten Ystävät ry

Lisäksi erityisesti sote-ammattilaisille viestimisessä on mukana Helena Liimatainen, helena.liimatainen@popsote.fi, POPsote-hanke/Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

ANNATHAN PALAUTETTA MEILLE MESSUJEN JÄLKEEN

Järjestömessujen onnistumista arvioidaan saadun palautteen pohjalta, joten ilmoitattehan tilaisuutenne kävijämäärän sekä annattehan palautteen messujen järjestelyihin liittyen 11. marraskuuta mennessä järjestömessut-verkkosivuille avattavan palautesivun kautta.

Pohjois-Pohjanmaan virtuaalisten järjestömessujen järjestämisessä, toteuttamisessa ja osallistumisessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta.
Järjestäjät eivät vastaa ilmoittajan tietojen oikeellisuudesta ja kaikki oikeudet pidätetään.